Voor ervaringsgericht onderwijs!

OBS UILENSPIEGEL, EIGENTIJDS ONDERWIJS

Met kinderen, ouders, leerkrachten en alle andere mensen die verbonden zijn met de school gaan we uit van welbevinden en betrokkenheid. Wanneer er sprake is van een goed welbevinden en hoge betrokkenheid, kan het kind zich optimaal ontwikkelen

welkom1

Nieuwe leerling?

Ouders die bezig zijn een schoolkeuze voor hun kind te maken, kunnen met een van de leerkrachten en/of de directeur een persoonlijk en informatief gesprek voeren.

Kalender

Studiedag groepen 1 t/m 8
26 aprilLees verder
Koningsdag
27 aprilLees verder
Maandsluiting
29 aprilLees verder
Koningsspelen
30 aprilLees verder
Meivakantie

OBS Uilenspiegel

 

OBS Uilenspiegel

Parkweg 10, 5427 AL Boekel
T 0492-326025

Schoolnieuws Uilenspiegel

Nationale Buitenlesdag: signaalwoorden
Vandaag is het de Nationale Buitenlesdag. Op het dakterras zijn wij aan de slag gegaan met signaalwoorden. Allereerst in de klas een instructie over wat signaalwoorden precies zijn en welke verbanden zij aan kunnen geven in een zin of tekst. Eenmaal op het dakterras kregen de kinderen een werkblad met een stukje tekst over de huid. Daar ontbraken alleen signaalwoorden, dus die moesten ingevuld worden. Ook hingen er verschillende signaalwoorden verspreid over het dakterras. De opdracht was om minimaal drie zinnen te maken met steeds een ander signaalwoord. Terug in de klas hebben de kinderen een zin gedeeld die zij het leukst vonden of waar zij het meest trots op waren. Ook moesten de anderen raden welk signaalwoord werd gebruikt. Een geslaagde opdracht!
13 april
Lees verder
Techniekdag 2021
Techniekdag 2021
De Techniekdag ziet er dit jaar een beetje anders uit dan we gewend zijn. We kunnen het niet doen zoals we zouden willen, maar jullie gaan dinsdag 30 maart wel aan de slag met allerlei opdrachten rondom techniek. We hebben allerlei ideeën verzameld op onderstaande padlet: https://padlet.com/riannevanacht1/8d9mtf4oaeeuyovt Veel plezier!!
29 maart
Lees verder
Betrokkenheid!!
Wat een hoge betrokkenheid bij ons thema menselijk lichaam! Allerlei activiteiten waarin kinderen met de doelen van ons project kennismaken en deze uitpluizen. Dit zorgt voor veel verwondering! Elke week worden er lessen gegeven over één of meerdere doelen. De kinderen hebben zelf ook een doel gekozen waar ze mee aan de slag zijn gegaan. Bij dat doel verzamelen ze informatie en dat verwerken ze in een (digitale) folder. Op de contractbrief staan ook veel activiteiten, zoals ‘meet de omtrek van je hoofd, de lengte van je arm, de lengte van je been, de lengte van je hele lichaam en schrijf dat op in Romeinse cijfers’. Of een opdracht waarbij kinderen een interview voorbereiden over hun geboorte. Deze week zijn we bezig met alle lengtes van de kinderen en leerkrachten uit de klas. Kinderen verwerken dit in een staaf- of lijngrafiek. Het hoogtepunt is ook wel de VR-bril die onze stagiaire Koen heeft geregeld. We maken kennis met het menselijk lichaam van binnen en ontdekken zo de organen van dichtbij! Creatief gaan we ook aan de slag binnen het thema. Kinderen hebben keuze uit verschillende opdrachten, maar mogen ook hun eigen ideeën inbrengen. Fantastisch!! Wat een feest om hier van te mogen genieten!
26 maart
Lees verder

EGO1

Ervaringsgericht onderwijs

Welke kernwaarden komen tot uiting in de cultuur; het gedrag in relaties. Waartoe bestaat Uilenspiegel?

llnraad homepage
Leerlingenraad

In de leerlingenraad van 2020/2021 zitten dit schooljaar de volgende kinderen: Sahra, Kyan, Floor, Roos, Jasper, Loet, Julie, Dewi

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren