Jasmijn van der Zijden Jasmijn van der Zijden
Betrokkenheid!!

Wat een hoge betrokkenheid bij ons thema menselijk lichaam! Allerlei activiteiten waarin kinderen met de doelen van ons project kennismaken en deze uitpluizen. Dit zorgt voor veel verwondering!

Elke week worden er lessen gegeven over één of meerdere doelen. De kinderen hebben zelf ook een doel gekozen waar ze mee aan de slag zijn gegaan. Bij dat doel verzamelen ze informatie en dat verwerken ze in een (digitale) folder.


Op de contractbrief staan ook veel activiteiten, zoals ‘meet de omtrek van je hoofd, de lengte van je arm, de lengte van je been, de lengte van je hele lichaam en schrijf dat op in Romeinse cijfers’. Of een opdracht waarbij kinderen een interview voorbereiden over hun geboorte. Deze week zijn we bezig met alle lengtes van de kinderen en leerkrachten uit de klas. Kinderen verwerken dit in een staaf- of lijngrafiek. 

Het hoogtepunt is ook wel de VR-bril die onze stagiaire Koen heeft geregeld. We maken kennis met het menselijk lichaam van binnen en ontdekken zo de organen van dichtbij! 

 

Creatief gaan we ook aan de slag binnen het thema. Kinderen hebben keuze uit verschillende opdrachten, maar mogen ook hun eigen ideeën inbrengen. Fantastisch!! Wat een feest om hier van te mogen genieten! 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 78'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren